Címlap Hírek A Goldcorp feladta a harcot az Osisko aranyáért

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A Goldcorp feladta a harcot az Osisko aranyáért
2014. április 22. kedd, 14:45


Conclude Daily Gold


Vége a kanadai Osisko Mining Corp.-ért folytatott harcnak: a szintén kanadai Goldcorp ma reggel bejelentette, visszavonja 3,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, lehetővé téve ezzel a 3,9 milliárdot ajánlott, az Osisko menedzsmentje által barátinak minősített kanadai Yamana Gold Inc. és Agnico Eagle Mines Ltd. páros befutását.

Forrás: alpinecanada.org, Conclude Zrt.
A Goldcorp januárban 6,3 kanadai dollárt ajánlott egy Osisko-részvényért, de miután a Yamana 7,60 kanadai dollárt ígért, a Goldcorp néhány napja 7,65-re emelt. Ezzel még nem volt vége a licitnek, mivel a Yamana – immár az Agnico Eagle Mines Ltd.-vel közösen – 8,15 dollárra növelte ajánlatát, 3,9 milliárd dollárra értékelve ezzel az Osisko eladósorba került, 50 százalékos pakettjét.
Az ajánlattevők nincsenek egy súlycsoportban: míg a Goldcorp jelenlegi, 19,6 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával a Barrick Gold után a második legértékesebb aranybányacég a világon, addig a Yamanát a tőzsde 5,85 milliárd, míg az Agnicót 4,75 milliárd dollárra értékeli.

 

 

 

Az Osisko-részvények ára a Goldcorp visszalépésének bejelentése előtt elindultak felfelé

Az Osisko-részvények ára a Goldcorp visszalépésének bejelentése előtt elindultak felfelé; Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.

 

A Goldcorp döntésének indoklásában ugyan szerepel, hogy a megacég tovább keres nagy jelentőségű bányaportfoliók és -projektek után, megfigyelők szerint 2015-ig nincs vételi kényszerben.  Mindenesetre Adam Graf, a Cowen and Company elemzője szerint három új célpont jöhet szóba: a Pretium Resources Inc. jó minőségű aranyat tartalmazó Brucejack nevű projektje, a Premier Gold Resources plc Ontarióban futó Red Lake projektje (ami ráadásul közvetlenül a Goldcorp hasonló nevű, valamint a Cochenour bányája között helyezkedik el), valamint a Gold Canyon Resources Inc. Springpole nevű eszközei.

 

A Goldcorp Inc. (GG) az Osiko Mining Co. (OSK.TO) és a Yamana Gold Inc. (AUY) részvényeinek teljesítménye az elmúlt egy hónapban.

 

 

 A Goldcorp Inc. (GG) az Osiko Mining Co. (OSK.TO) és a Yamana Gold Inc. (AUY) részvényeinek teljesítménye az elmúlt egy hónapban.; Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442