Címlap Hírek Továbbra is erős az aranykereslet

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Továbbra is erős az aranykereslet
2014. július 07. hétfő, 08:42

 

Conclude Daily Gold

Jelentős volt a fizikai arany iránti kereslet a sanghaji aranytőzsdén a június 16-20. közötti héten, a 36,3 tonnás forgalom egy az egyben megegyezik a kínaiak sárganemesfém-igényével.

Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

Az alábbi grafikonon látszik, hogy január 1-je, illetve a kínai holdújév környékén általában kiugró az aranykereslet, miután a világ legnépesebb országában ilyenkor az emberek hagyományosan arannyal, vagy abból készült ajándékokkal kedveskednek egymásnak. Két újév között az aranykereslet az utóbbi években egyenletes volt, a tavalyi évet kivéve. A 2013-as kiugró szintekhez képest a sárga nemesfém iránti igény az idei év eddigi részében alacsonyabb, de még így is magasabb, mint volt 2009-2012 között.

 


A sanghaji tőzsde 2014. évi fizikaiarany-forgalma közel háromnegyede a világ aranytermelésének

A sanghaji tőzsde 2014. évi fizikaiarany-forgalma közel háromnegyede a világ aranytermelésének; Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

A sanghaji aranytőzsde forgalma egy az egyben megegyezik a kínaiak teljes aranykeresletével – állapította meg Xu Luode, a börze elnöke.

 

A sanghaji aranytőzsde forgalma egy az egyben megegyezik a kínaiak teljes aranykeresletével – állapította meg Xu Luode, a börze elnöke.; Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442