Címlap Hírek Ismét nagyobb drágulás előtt az aranybánya-részvények?

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ismét nagyobb drágulás előtt az aranybánya-részvények?
2014. szeptember 03. szerda, 10:42

 

Conclude Daily Gold

A piaci korrekciótól való félelmek és az aranyár megtorpanása ellenére az aranybánya-részvények jó befektetésnek számítanak, árfolyamuk már most is tartósan a 200 napos mozgóátlag felett tartózkodik, s elemzők nem zárják ki, hogy szeptemberben kiugró mértékben drágulhatnak.

Forrás: www.etftrends.com, Conclude Zrt.

Bár az aranybánya-részvények árfolyama a mintegy tíz havi csúcsuk júliusi elérését követően enyhén korrigált, azok még mindig meghaladják a 200 napos mozgóátlagot és a szint fölött megragadni látszanak, megalapozva ezzel egy újabb emelkedésnek. Ez a legnépszerűbb tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF) árfolyammozgását jelző indexek – az egyaránt a New York-i tőzsdén jegyzett Market Vectors Gold Miners (GDX), a Junior Gold Miners (GDXJ) és a Global X Gold Explorers (GDLX) – alakulását mutató alábbi grafikonokból is kiderül.

 

 

Az aranybánya-részvényeket tartó ETF-k heti árfolyammozgását jelző mindhárom index a 200 napos mozgóátlagok (kék vonal) tartózkodnak  

Az aranybánya-részvényeket tartó ETF-k heti árfolyammozgását jelző mindhárom index a 200 napos mozgóátlagok (kék vonal) tartózkodnak   ; Forrás: TheDailyGold, Conclude Zrt.


 

Az arany árfolyama egyelőre egy egyre szűkülő sávban oldalazik.

Az arany árfolyama egyelőre egy egyre szűkülő sávban oldalazik.; Forrás: TheDailyGold, Conclude Zrt.

 

Még most is érdemes lehet beszállni az aranybánya-részvényekbe, miután elemzők arra számítanak, hogy árfolyamuk szeptemberben nagyobb mértékben törhet ki felfelé. Ezt fundamentális oldalról megtámaszthatja, hogy az aranybányák kitermelési növekszik, a World Gold Council első féléves jelentése szerint  ennek köszönhető, hogy az aranykínálat  1078 tonnára emelkedett egy év alatt, s ez a tendencia a következő 4-6 negyedévben is folytatódhat.

 

 

Forrás: TheDailyGold, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442