Címlap Hírek Háztartási lítium akkumulátorok: a Daimler lekörözné a Teslát

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Háztartási lítium akkumulátorok: a Daimler lekörözné a Teslát
2015. május 29. péntek, 14:54

 

Conclude Daily Gold

Úgy tűnik, Európában is felpörög a háztartási lítium akkumulátorok piaca, a Daimler nem várja meg a Tesla Gigafactory előrenyomulását, inkább beelőznek.


Forrás: www.energie-und-technik.de, Conclude Zrt.
 
Tesla után a Daimler is a háztartásoknak kínált akkumulátorcsomagok értékesítésébe kezd. Az előrendelést már júniustól le lehet majd adni, a tartós háztartási energiatárolási és okos elosztási rendszert pedig már időn ősszel elkezdik letelepíteni a német háztartásokba. A Daimler leánycégeként működő Deutsche Accumotive gyártja a háztartási lítium akkumulátorokat, melyeket az EnBW közműszolgáltatóval közreműködve értékesítene a német autógyártó leánycége. A Baden Württembergi energiaszolgáltatónak (EnBW) már most is van 5,5 millió ügyfele, azaz a konstrukció nagyon gyors áttörést eredményezhet, amennyiben az árazás kedvező lesz. A szolgáltatásba bevonják az intelligens áram tankolási megoldásáról híres The Mobility House nevű céget, mely 2013-ban az év start up vállalkozása volt Németországban. A Mobility House otthoni és kültéri elektromos autótöltő „benzinkutakat” forgalmaz. Nagyon izgalmas, de egyelőre futurisztikusan hangzó opció a sztoriban az, hogy állításuk szerint az otthoni benzinkutunk érzékeli, hogy mikor olcsó az áram és akkor tölti fel a kocsit, sőt ha épp drága az áram, akkor pedig visszatáplál a rendszerbe. Vajon eljön az az idő, amikor ingyen lesz a tankolás, vagy pedig még nyerni is lehet az olcsón betárolt, drágán visszaadott energián?

 

 

Az ACCUmotive 2009-ben alakult, Mercedes-Benz és a Smart a hibrid és az elektromos kocsikban használatos komplex lítium akkumulátorokat gyárt és értékesít. Most azért nyit a lakosság felé, mert hatalmas növekedési lehetőségeket lát benne – közölte Harald Kröger, a Development & E-Drive Mercedes-Benz Cars vezetője.


A Daimler már eddig is aktívan hozzájárult az energiaforradalomhoz, akkumulátorgyártása sikertörténet Németországban. A teszt üzemmódban már sikeresen futó lítium akkumulátorokat háztartások napelem-rendszereikhez használhatják, mellyel csökkenthetik az energiaveszteséget. Az EnBW pedig azért érdekelt az együttműködésben, mert magánügyfelei kérésére komplett decentralizált energiaellátási megoldásokat nyújt.

A decentralizált és „okos” háztartási energiarendszerekben akár nagyon hamar jelentős felfutás várható, ahol a lítium akkumulároknak központi szerepük lesz.


Forrás: Bloomberg, Reuters, Conclude Zrt.