Címlap Hírek 10 millió dollár egy ezüstérméért!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
10 millió dollár egy ezüstérméért!
2013. március 20. szerda, 08:35

 

Conclude Daily Gold

10 millió 16 ezer 875 dollár – ennyiért kelt el az 1794-ben vert Flowing Hair Silver Dollar a New York-i Stack’s Bowers Galleries januári aukcióján. Ennyit egy pénzérméért még soha nem adtak.

A Flowing Hair volt az első dollárérme, amelyet az Egyesült Államok szövetségi kormánya kibocsátott, s mindig is az egyik A Flowing Hair Silver Dollar érme. Forrás: The SilverInstitute, Conclude Zrt.legritkább és legértékesebb érmének számított. Az 1794-ben vert 1758 darabjából Jack Collins numizmatikus kilencvenes évek elejei becslése szerint mindössze 120-130 maradhatott fenn. A mostani aukcióra a Cardinal Collection ajánlotta fel, s a ritka érméket gyűjtő Legend Numismatics vitte el. A New Yersey-i cég 8,525 millió dolláros végső licitjével győzött, melyet a 17,5 százalékos vételi jutalék tornászott fel 10 millió fölé. Az eddigi leütési árrekordot az 1933-ban vert 20 dolláros aranyérme, a Saint-Gaudens gold double eagle tartotta, mely 2002-ben 7,59 millió dollárért cserélt gazdát. A Flowing Hair ezüstérme azért egyedi, mert egy ezüst dugót tartalmaz –  feltételezések szerint az amerikai pénzverde, a U.S. Mint így akarta bizonyítani, hogy az érme meghatározott mennyiségű ezüstöt foglal magában.

Az aukcióról készült videó megtekinthető itt.


Forrás: Stack’s Bowers Galleries, Conclude Zrt.

 

 Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.