Címlap Hírek Szlovákiai ingatlanárak az USÁ-ban!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Szlovákiai ingatlanárak az USÁ-ban!
2013. június 07. péntek, 09:59

 

Conclude Daily Gold

18 országban is alacsonyabbak az ingatlanárak, mint az Egyesült Államokban, mind a bérleti díjakhoz és a helyi jövedelmekhez viszonyítva – állapította meg az OECD az idei első gazdasági előrejelzéseit tartalmazó Economic Outlook nevű, múlt héten publikált jelentésében.

Eladó ingatlan Floridában. Forrás: www.howtobuyusarealestate.com, Conclude Zrt.

 „Meglepő, hogy az Egyesült Királyságban az ingatlanárak még mindig szélsőségesen magasak, annak ellenére, hogy a szigetország a globális hitelválság epicentrumában található, miközben a magánszektor fuldoklik az adósságokban” – kommentálta Albert Edwards, a Société Générale stratégiája az OECD megállapításait. Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy a Ciprushoz hasonló hitelvihar előtt álló országokban, mint Írországban és Portugáliában mennyire olcsók az ingatlanok. Ám mégis talán az a meghökkentőbb, hogy az USÁ-ban milyen alacsony áron lehet ingatlanhoz jutni.


Ingatlanárak a helyi bérleti díjakhoz (kék oszlopok) és a jövedelmekhez (bordó oszlopok) viszonyítva


Ingatlanárak a helyi bérleti díjakhoz (kék oszlopok) és a jövedelmekhez (bordó oszlopok) viszonyítva; Forrás: OECD, Business Insider, FHB, Conclude Zrt.

 

 

Magyarország kimaradt az OECD szórásából, de mutatói a közép- és kelet-európai régióból lajstromozott, az USÁ-étól csak enyhén alacsonyabb ingatlanárakkal rendelkező két országéhoz, Szlovákiáéhoz és Csehországéhoz közelíthetnek. Erre a KPMG április elejei felméréséből lehet következtetni, miszerint a jó minőségű irodák hozamelvárásai 2012 harmadik negyedévében Prágában és Budapesten nem tértek el jelentősebben, a cseh fővárosban 6,5, míg a magyarban 7,5 százalék volt.  Az FHB március végén publikált jelentése szerint pedig a lakások tavaly 2,2 százalékkal – reálértelemben 7,4 százalékkal – estek az előző évihez képest.

FHB Index 1998-tól 2012 negyedik negyedévéig; Forrás: FHB.hu;Conclude Zrt.

 

 

Forrás: OECD, Business Insider, FHB, Conclude Zrt.