Címlap Hírek Jim Rogers már veszi az aranyat!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Jim Rogers már veszi az aranyat!
2013. június 27. csütörtök, 12:27

 

Conclude Daily Gold

Jim Rogers Szingapúrban Az aranyár-esés aljának közeledtét jelzi, hogy Jim Rogers, a világ talán legismertebb árupiaci befektetője a napokban elkezdett venni a sárga nemesfémből, miután a drágulás visszatértére számít. Érdemes figyelni a szavaira, hiszen korábban már több árprognózisa is teljesült.

 „Addig nem veszek aranyat, amíg unciájának ára le nem megy 1200 dollárig” – közölte Jim Rogers még amikor a sárga nemesfém jegyzése rekordokat döntögetve, az 1800 dolláros szintet ostromolta. Az akkor még a piac által kétkedve fogadott feltétel a tavaly október óta tartó zuhanás következtében mára csaknem teljesült, az arany ára szerdán 1223,2 dollárra, hároméves mélypontjára esett.

S Rogers – aki Soros Györggyel 1973-ban megalapította a történelem legsikeresebb hedge fundját, a Quantumot betartotta a szavát. Mint azt a HardAssetsInvestor nevű portálnak szingapúri otthonában adott interjújában elmondta, június 18-a óta kisebb tételekben elkezdte növelni aranyportfolióját. Nem tartja ugyan kizártnak, hogy ennél még olcsóbban is tud vásárolni, ám megerősítette májusi, közel 1400 dollárnál tett jóslatát, miszerint közel a fordulópont, amelyet egy jelentősebb felívelés követhet. Rogers szerint ugyanis amit most látunk, az nem az aranylufi kipukkanása, csak egy méretes negatív korrekció, amit logikusan előre lehetett látni.

 

 

Három éve lehetett ilyen olcsón aranyat venni, mint most

 

 

 

Forrás: HardAssetsInvestor.com, InfoMine.com, Conclude Zrt.