Címlap Hírek Megnyílt a szingapúri fizikai nemesfém-tőzsde, és Moszkva is készülődik!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Megnyílt a szingapúri fizikai nemesfém-tőzsde, és Moszkva is készülődik!
2013. július 05. péntek, 12:57

 

Conclude Daily Gold

Oroszország fizikai nemesfém-tőzsde elindítását tervezi, Szingapúr pedig két napja már meg is nyitotta ilyen börzéjét. Úgy tűnik, e két országban bíznak az idén jelentősen leértékelődött sárga nemesfém jövőjében, nem „írják le”, mint oly sokan mostanában a pénzügyi médiában.
A moszkvai tőzsdén. Forrás: bullionstreet.com, Conclude Zrt.

A fizikai arany és az ezüst kereskedése az idei év végén indulhat meg, de jövőre már a platina és a palládium is a palettára kerül – közölte Mihail Orlenko, a moszkvai tőzsde árupiaci szekciójának igazgatója. Nem okozhat gondot előteremteni a fizikai aranyat a kereskedéshez, hiszen Oroszország a világ negyedik legnagyobb aranytermelője, Dél-Afrika után globálisan a második legnagyobb feltárt aranykészlettel rendelkezik, s május végi közel ezer tonnás állami tartalékai sem lebecsülendőek. Márpedig a tervek szerint a moszkvai tőzsde a nemesfémeket a bányászcégektől közvetlenül vásárolná meg, azt saját raktáraiban tárolná és a megkötött ügyletek másnapján szállítaná ki a vevőknek.

Az azonnali fémkereskedés a már létező devizapiaci platformra fog épülni. A hitelintézetek kapnak jogot arra, hogy kezeljék a nemesfém-műveleteket, amelyeket alapvetően a nem-banki brókerek bonyolítanának le. Orlenko szerint az orosz árupiac nem átlátható és a kereskedelmi volumen még mindig kiugróan alacsony az ország aranytermelő és –exportőr potenciáljához képest. Jelenleg csak aranyra és ezüstre szóló határidős kontraktusokat lehet kötni a moszkvai tőzsde árupiaci szekciójában, de fizikai nemesfémeket nem. Fizikai aranyat alkalmanként a tőzsdén kívüli, OTC-piacon lehet értékesíteni, kizárólag a moszkvai központi bank által meghatározott áron.

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.Ami Oroszországban még csak terv, az Szingapúrban már valóság: ott szerdán már meg is nyílt a fizikai nemesfém-tőzsde, ahol az ígéretek szerint kényelmesen és biztonságosan lehet kereskedni a világ bármely pontjáról származó, elismert minőségű arannyal és ezüsttel. A biztonságot egy fél évszázados referenciával rendelkező szingapúri cég, a Certis CISCO garantálja, mely az aranyletéteket őrzi majd. A fizikai aranyat a nap 24 órájában lehet adni-venni, legalább ezerdolláros értékben, az ígéretek szerint alacsony árréssel. „A nemesfém-tőzsdét az arany és ezüst iránt az idén megugró ázsiai kereslet hívta életre” – jelentette ki a tőzsdealapító Victor Foo. Szerinte a régió legnagyobb kereskedelmi csomópontjának és a leggyorsabban növekvő vagyonközpontjának számító Szingapúrban a következő egy évtizedben a világ aranykereskedelmének 10-15 százaléka bonyolódhat le. A távol-keleti ország a tőzsdenyitásig már 11 ezer ügyfél megbízásából tárolt, adott és vett, illetve szállított nemesfémeket, e tevékenységek elvégzése lesz jelentősen könnyebb mostantól.

 

 

Forrás: BullionStreet, World Gold Council, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442