Címlap Hírek 900 dollárig gyengül az arany? – már Jim Rogers keze is remeg

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
900 dollárig gyengül az arany? – már Jim Rogers keze is remeg
2013. július 09. kedd, 14:19

 

Conclude Daily Gold

Három éve nem látott alacsony szintre, 1179,4 dollárra esett az arany unciája június végén. Így a sárga nemesfém már több mint 600 dollárral ér kevesebbet, mint tavaly októberben. Ez túlzott reakciónak látszik arra, hogy a FED kész az év végén felhagyni a szélsőséges monetáris lazítással. Ám a pontos magyarázatot senki sem ismeri, így azt is nehéz megbecsülni, hol lehet az árcsökkenés alja.

Jim Rogers. Forrás: www.mining.com, Conclude Zrt.
A jövővel kapcsolatos piaci bizonytalanságot jól mutatja, hogy az eddig jó jósnak bizonyult Jim Rogers is kénytelen volt korrigálni alig néhány héttel korábbi prognózisát, miszerint az 1200 dolláros szint elérését követően egy jelentős erősödés következhet: ma már 900 dolláros aranyárat sem tart elképzelhetetlennek. Érvelése szerint egy 12 évig tartó árfolyam-emelkedés után teljesen normális egy 50 százalékos negatív korrekció.

Úgy véli ugyanis, amikor a FED hozzáfog a pénznyomda leállításához – erre a legutóbbi gazdasági adatok alapján szeptemberben kerülhet sor –, az erősítheti a dollárt és elhomályosíthatja az arany, mint menedékeszköz jellegét. Ugyanakkor Rogers most azzal nyugtatgatja magát, hogy bár meglátása szerint az emberek nem vesznek aranyat, de azért nem is veszítették el teljesen a hitüket benne és nem szabadulnak meg aranykészleteiktől. Ő sem teszi – közölte a Business Insiderrel. Csak a történeti hűség kedvéért: amikor Ben Bernanke 2008 decemberében meghirdette az első monetáris lazító programját, egy uncia arany 837,5 dollár volt.

 

Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 


 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442