Címlap Hírek Ghána óriási aranyfinomítót épít

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ghána óriási aranyfinomítót épít
2013. július 18. csütörtök, 10:52

 

Conclude Daily Gold

Dél-Afrika után a fekete kontinens második legnagyobb aranytermelője, Ghána 4 millió euró értékű aranyfinomító építésébe kezd. A Precious Minerals Marketing Company által létesítendő objektumot Ghána első elnökéről, Osagyefo Kwame Nkrumah-ról nevezik el.

Aranyfinomítás. Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.
A jelentős beruházást a világpiaci aranyárak ingadozásával magyarázzák, mondván, ilyen körülmények között a 2012-ben az előző évinél közel 17 százalékkal több, 4,2 millió uncia sárga nemesfémet bányászó Ghána jobban jár, ha a finomítás révén próbálja növelni az arany értékét. Kétségtelen, az arany ára tavaly október óta akkorát zuhant, ami egy sor helyen – mindenekelőtt Dél-Afrikában – már gazdaságtalanná tette a kitermelését.

A Precious Minerals Marketing Company által finomított aranyat a drágább termékeket – mint például ékszereket, karkötőórákat – gyártók vásárolhatják meg. Ugyanakkor a cég tovább tárgyal magáncégekkel arról, hogy ásványokat, köztük gyémántot is előkészítsen. Már most is rendelkezik olyan gyémántcsiszoló eszközökkel, melyek révén a Ghánában kibányászott kisebb drágakövek értékét képes növelni. Eközben a ghánai hatóságok folytatták az ország aranybányász régióiba illegális bevándorlás címén letartóztatott kínaiak kitoloncolását, miután úgy ítélik meg, nagyszámú jelenlétük feszültségeket okoz.

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük, hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442

 

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatók. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkkal kapcsolatban kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
061 799 7799 | 06 20 257 6442 | 06 20 257 2442.