Címlap Hírek Tépik a fizikai aranyba fektető ETF-ket Sanghajban

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Tépik a fizikai aranyba fektető ETF-ket Sanghajban
2013. július 31. szerda, 08:26


Conclude Daily Gold

Az immár a világ legnagyobb aranyfogyasztójának számító kínaiak továbbra is látnak fantáziát a néhány héttel ezelőtti mélypontját követően egyre jobban dráguló sárga nemesfémben: a sanghaji tőzsde által hétfőn elindított két új, fizikai aranyba fektető ETF-ből két nap alatt 1,6 milliárd jüan, azaz mintegy 260 millió dollár értékben jegyeztek.

Forrás: www.bullionstreet.com, Conclude Zrt.
A befektetési arany iránti kínai kereslet ugrásszerű emelkedését jelzi, hogy míg 2006-ban 15 tonnát vásároltak, addig tavaly tizennyolcszor többet, 274 tonnát. S a World Gold Council adatai szerint a távol-keleti birodalom az idén minden bizonnyal letaszítja a trónról az eddig legnagyobb aranyfogyasztó indiaiakat. Elsősorban a fizikai aranyat viszik, mint a cukrot a kínaiak.

Óriási keresletükre reagálva a sanghaji tőzsde ebben az évben már kétszer növelte a fizikai arany kereskedésére szolgáló időt, történetében először az éjszakai üzletkötést is lehetővé téve. Hétfőn pedig elindult a két új, fizikai aranyba fektető ETF, melyek kezdeti népszerűsége azt jelzi, a sárga nemesfém számára manapság nem éppen kedvező makrogazdasági körülmények ellenére a feltörekvő piaci országokban a fizikai arany iránti kereslet továbbra is jelentős – állapította meg a World Gold Council.

 

Forrás: World Gold Council, Conclude Zrt.

 

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük, hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442