Címlap Hírek Kína beleszólást kér az arany és az ezüst árképzésébe

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Kína beleszólást kér az arany és az ezüst árképzésébe
2013. július 08. hétfő, 08:04

 

Conclude Daily Gold

A sanghaji határidős tőzsde múlt péntektől helyi idő szerint este 9 órától másnap hajnali fél háromig lehetővé teszi az arannyal és az ezüsttel való kereskedést. E lépéstől Kínában azt várják, hogy a világ legnagyobb aranytermelőjeként és második számú aranyfogyasztójaként nagyobb befolyásuk lesz a nemesfémek piaci árképzésére.


Nemesfém-kereskedés a sanghaji határidős tőzsdén. Forrás: www.bullionstreet.com, Conclude Zrt. „Még mindig az USÁ-nak és Európának van meghatározó befolyása a nemesfémárakra, noha a jegyzésekre általában számos tényező hat, mint a likviditás és az általános gazdasági feltételek” – jelentette ki Yang Maijun, a sanghaji határidős tőzsde elnöke. Márpedig annak ellenére, hogy Kína a világ legnagyobb aranytermelője és – India után – a második számú aranyfogyasztója, a kínai piacon kialakult aranyáraknak semmilyen hatásuk nincs a globális jegyzésekre – zsörtölődnek az ázsiai birodalom nemesfém-iparági illetékesei és szakértői.

Annak azonban, hogy a kínai nemesfém-tőzsdei ügyletek árai hatással legyenek a világpiaci jegyzésekre, jelenleg van egy technikai akadálya: az azonnali és határidős arany- és ezüstügyleteket ma még jüanban számolják el, míg a globális kereskedelmét dollárban. Ráadásul Kína – robosztus gazdasági fejlődése és az utóbbi időszak lassulása ellenére világviszonylatban még mindig kiemelkedő potenciálja ellenére – még mindig nem számít piacgazdaságnak, a kínai kormány és statisztikai hivatal által nyilvánosságra hozott adatok realitása erősen megkérdőjelezhető. Például homály fedi, hogy mekkora aranytartalékon ül a világ legnépesebb országának kormánya. Mindezek ellenére a kínaiak ambíciói meglehetősen nagyok, nemcsak az arany- és ezüstárak képzésébe szeretnék nagyobb beleszólást, hanem azt is el akarják érni, hogy idővel a jüan is helyet kapjon a világ tartalékvalutái között. 

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442