Címlap Hírek 6,4 millió dollár egy 135 karátos gyémántért!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
6,4 millió dollár egy 135 karátos gyémántért!
2013. szeptember 04. szerda, 08:32

 

Conclude Daily Gold

Közel 25 millió dollár értékben kelt el több mint ezer karátnyi, Botswanából származó gyémánt a kanadai Lucara Diamond Corp bányászcég hétfői tenderén. A legtöbbet, 6,37 millió dollárt egy 135,4 karátos kőért adtak, míg további 3 darab egyenként több mint 2,5 millióért kelt el.

Forrás: BullionStret, Conclude Zrt.
A vancouveri székhelyű társaság az általa száz százalékban tulajdonolt botswanai Karowe bányából felszínre hozott gyémántokat tendereztette, s tett szert 24,7 millió dolláros összbevételre a 16 egyedi, összesen 1028 karátos kő értékesítéséből. A legértékesebbnek bizonyult, 135,4 karátos darabért kasszírozott 6,37 millió dolláros vételár még csak meg sem közelítette a fennálló világcsúcsot, amelyet a Christie’s júniusi, hongkongi árverésén 11 millió dollárért leütött 75,36 karátos körte formájú gyémántdarab tart.

A különleges gyémántokat rejtő Karowe bánya. Forrás: www.stevenstone.co.uk, Conclude Zrt. Mindenesetre a kanadai gyémánttermelő eladásai jelzik, hogy a piac ki van éhezve az olyan nagy és kivételes gyémántokért, amelyeket a Karowe bánya rejt, s William Lamb, a Lucara elnök-vezérigazgatója azt ígéri, a várakozásokat felülmúló eddigi leletekhez hasonlókra lehet számítani a jövőben. A cég szeptember végéig egyébként még rendez egy tendert, amelyen összesen 80 ezer karátnyi gyémántot kínál eladásra, köztük több mint 30 olyan követ, amelyek egyenként 10,8 karátnál nagyobbak.


 

Forrás: Bullion Street, Lucara Diamond Corp, Conclude Zrt.