Címlap Hírek Pakisztán is bekeményített: betiltott aranyimport

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Pakisztán is bekeményített: betiltott aranyimport
2013. szeptember 10. kedd, 14:06

 

Conclude Daily Gold

Pakisztán követi India példáját, az aranycsempészetet szintén importvám-tiltással kívánja visszaszorítani, annak ellenére, hogy ezzel szomszédja eddig kudarcot vallott.

Pakisztáni aranyüzletben. Forrás: bullionstreet.com, Conclude Zrt.
Több mint duplájára nőtt a pakisztáni aranyimport, a 2012-13-as szezonban 6745 kilogrammot tett ki a sárga nemesfém behozatala, szemben a 2011-12-es 3267-tel. Jórészt az utóbbi négy hónapban fellendült aranycsempészetnek köszönhetően, ami maga után vonta a pakisztáni rúpia dollárral szembeni leértékelődését. Azért, hogy rekordmélységbe zuhant devizája visszanyerje az erejét, Ishaq Dar pakisztáni pénzügyminiszter augusztusban átmeneti jelleggel, 30 napra elrendelte az aranyimport betiltását.

Mivel ennek hatására sem tudott erősödni a pakisztáni fizetőeszköz – vagyis a korlátozás ugyanúgy kudarcot vallott, mint az indiai rúpia feltámasztására irányuló kísérletek –, az ország drágakő- és ékszerkereskedőinek szövetsége kérte a kormányt a tilalom feloldására. Szerintük ugyanis az ország fő problémája nem az aranyimport, hanem a kormány elhibázott gazdaságpolitikája és a nem megfelelő jogi környezet – szerintük ez vezetett a pakisztáni rúpia leértékelődéséhez. A tilalom fenntartása odáig vezethet, hogy eltűnik az aranykínálat a pakisztáni piacról. A szövetség egyelőre csak szóban tiltakozik, de kilátásba helyezte, hogy ha szavaik nem találnak meghallgatásra, tüntetésekre és üzembezárásokra is sor kerülhet.

 

40 százalékkal ér kevesebbet a pakisztáni rúpia a dollárral szemben, mint öt éve

 

40 százalékkal ér kevesebbet a pakisztáni rúpia a dollárral szemben, mint öt éve; Forrás: Mineweb.com, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Mineweb.com, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük, hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442