Címlap Hírek Deutsche Bank: Drágulhat a platina, palládium

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Deutsche Bank: Drágulhat a platina, palládium
2013. október 01. kedd, 08:21

 

Conclude Daily Gold

A féltucat nemesfémből álló Platina-csoporttagoknak a nemesfémekkel szemben egy éve tartó ellenszélben, a zuhanó aranyár és a jelentősen gyenge dél-afrikai rand közepette is sikerült viszonylag jól teljesíteniük, s a Deutsche Bank szerint a következő két évben tovább drágulhatnak.

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.
A platinával és a palládiummal fémjelzett Platina-csoporttagok iránti egyre erősebb kereslet és a munkabeszüntetések miatt csökkenő dél-afrikai bányászat hatására szűkülő kínálat középtávon e nemesfémek árnövekedéséhez vezethet – véli a Deutsche Bank legfrissebb elemzésében. A Platina-csoporttagok iránti keresletet elsősorban az fűti, hogy az európai autógyártás egyre jobban kezd magához térni, s az Euro VI környezetszennyezési előírás jövő évi életbe lépése miatt az autókatalizátorokba egyre nagyobb arányban szerelnek platinát, palládiumot, ródiumot.

A Deutsche Bank várakozásai szerint például a platinából készült autókatalizátorok iránti kereslet 2014-2015-ben évente 4-4 százalékkal nőhet. További 300 ezer unciás keresletet támaszthat jövőre, 200 ezrest pedig 2015-ben a nem közúti gépjárművek gyártása. E tényezők együttesen, a dél-afrikai infláció növekedésével (amit a gyenge rand csak felerősít) párosulva az árak emelkedéséhez vezethetnek. Kockázatot jelent ugyanakkor, hogy nem tudni, a nehézgépjárművekből – azok idei elővásárlása miatt – jövőre mennyit értékesíthetnek, miközben az indiai dízelárak emelkedése a dízelautó-eladásokat vetheti vissza.

A palládium és a platina is jobban teljesít az aranynál

 

A palládium és a platina is jobban teljesít az aranynál; Forrás: Deutsche Bank, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Deutsche Bank, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442