Címlap Hírek Citi: Hamarosan vége az arany lejtmenetének

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Citi: Hamarosan vége az arany lejtmenetének
2014. június 02. hétfő, 10:04

 

Conclude Daily Gold

Bár hétfő reggelre az arany unciánkénti árfolyama négyhónapos mélypontra, 1240 dollár közelébe esett, a Citi szerint hamarosan vége a lejtmenetnek, s a sárga nemesfém az év második felében átlagban mintegy 7 százalékkal többet, 1337 dollárt érhet, jövőre pedig 1365 dolláron cserélhet gazdát.
Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.

A neves amerikai bankház mindenekelőtt az orosz-ukrán válság elhúzódását nevezte meg az egyik lehetséges drágító tényezőként. Ugyanakkor úgy véli, az aranybányászati társaságok részvényeivel kapcsolatos pesszimizmus megmaradhat.


Az arany árfolyama több okból is 15 százaléknál nagyobb mértékben emelkedett az év elejétől március közepéig. Egyrészt a befektetők aggódni kezdtek a feltörekvő piacok pénzügyi helyzete, az orosz-ukrán geopolitikai feszültség, valamint amiatt, hogy a szokásosnál hidegebb észak-amerikai tél lassítja az amerikai gazdasági növekedést – mindezek hatására a sárga nemesfém menedékeszköz funkciója került előtérbe. Másrészt a fizikai arany iránt folytatódó erős kínai kereslet is áremelkedést generált.


Az arany szárnyalásának a Fed nyílt piaci bizottságának március ülése vetett véget, mely megerősítette az eszközvásárlási program szűkítésének folytatódását. Ám mindezek ellenére a Citinél úgy vélik, a lefelé menő trend megtörik, s hamarosan  már drágulás jöhet.

Ha beválik a Citi elemzőinek jóslata, akkor a jelenlegi árak kiváló beszálló pontot jelentenek.


Az arany hegymenetből lejtmenetbe váltott az idén, de még mindig plusz hozamban van

Az arany hegymenetből lejtmenetbe váltott az idén, de még mindig plusz hozamban van;Forrás: BullionStreet, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

Forrás: BullionStreet, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442