Címlap Hírek Tovább száguld a Tesla, 80 % profit 3 hónap alatt!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Tovább száguld a Tesla, 80 % profit 3 hónap alatt!
2013. szeptember 12. csütörtök, 07:09

 

Conclude Daily Gold

Június eleji cikkünk óta 80 százalékkal drágultak az elektromos autókat gyártó Tesla Motors papírjai, szerdai, 163,52 dolláros árfolyamuk pedig már több mint négyszerese a március véginek.

A Tesla Model S. Forrás: cleantechnica.com, Conclude Zrt.
Az elképesztő drágulást a villannyal hajtott személygépkocsik iránt világszerte elharapódzó őrület hajtja.  Az egekbe szökő benzinárak és a környezetszennyező energiák káros hatásai – jelesül daganatos és egyéb betegségek, a globális felmelegedés – miatt az emberek egyre inkább vágynak a tiszta energiára. Ennek letéteményese az elektromos autó, melyekbe különleges áramtároló képessége miatt a világ leghatékonyabb alapanyagú lítiumból előállított akkumulátorokat szerelnek. Ennek kapcsán szakértők máris lítium-alapú forradalmat vizionálnak, ami a ritkaföldfém iránti keresletet 2020-ig megduplázhatja.

A Tesla az európai autópiacot készül meghódítani, ennek érdekében meg is nyitotta első autógyárát az öreg kontinensen, Hollandiában, ahol egy 18 900 négyzetméteres gyárban készülnek a Model S-ek – közölte a hétfőn megnyílt Frankfurti Autószalonon Napelemmel működó otthon. Forrás: Forbes, Conclude Zrt.a cég nagytulajdonosa és vezérigazgatója, Elon Musk, akit máris új Steve Jobsként emlegetnek. Nagyratörő tervei vannak Musknak másik két vállalkozásával, a rakétatechnológiát és űrjárműveket fejlesztő Space Exploration Technologies Corporationnel (SpaceX) és a napelem-gyártó és -rendszerbe állító SolarCity-vel. A világ első teljesen magánfinanszírozású űrhajózási hordozórakétáit készítő SpaceX Falcon nevű családjának legújabb, 9-es számú darabjának tesztelésére e hét végén kerülhet sor Kaliforniában, a NASA támaszpontján, amit Musk saját bevallása szerint őrülten vár. A Solar City sem tétlenkedik, augusztus közepén 120 millió dollárért megvette a napelemeket értékesítő Paramount Energy Solutions-t, amellyel immár másfél éve van üzleti kapcsolata. Musk mostani beszállását az ihlette, hogy az Obama-kormány támogatási programjának hatására a lakossági napelem-biznisz gyorsan nő az USÁ-ban. A Paramount-tal 2013 második negyedévében több mint 200 százalékkal több – havonta durván 600 – ügyfél szerződött, mint az előző év azonos időszakában. Nem utolsósorban amiatt is, hogy a napelemet egyre olcsóbban lehet beszerezni, wattjáért 2012-ben 14 százalékkal kevesebbet, 5,3 dollárt kellett leszurkolni, mint egy évvel korábban – tette közzé a Lawrence Berkeley National Laboratory. A GTM Research arra számít, hogy a napelem-piac a mostani 1,3 milliárd dollárról 2016-ra 5,7 milliárdra növekedhet.


Közel fél év kellett a Tesla-részvények négyszeres drágulásához

 

Közel fél év kellett a Tesla-részvények négyszeres drágulásához; Forrás: FinanzNachrichten, spacenews.com, benziga.com, Conclude Zrt.

 

 

 

Forrás: FinanzNachrichten, spacenews.com, benziga.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége kérjük, hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442