Címlap Hírek Vége a pániknak? Ismét kapósak az arany ETF-k

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Vége a pániknak? Ismét kapósak az arany ETF-k
2013. október 08. kedd, 07:10

 

Conclude Daily Gold

Az USA kormányzati apparátus leállásával és az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos félelmek a befektetőket ismét a nemesfémekbe fektető ETF-k vásárlására ösztönözhetik, melyek tőkekiáramlási trendje már a harmadik negyedévben megfordulni látszott.

Forrás: Resource Investor, Conclude Zrt.
Jelentősen mérséklődött a tőkekiáramlás az aranyba fektető ETF-kből a harmadik negyedévben. Míg a negatív rekordot hozó második negyedévben 19,6 milliárd dollár távozott azokból, valamint az annál szélesebb halmazú – részvényt, szektort, indexet vagy egyéb eszközt vagy eszközkosarakat követő – arany ETP-kből, addig július-szeptember között már csak 4,2 milliárd. A világ legnagyobb arany ETF-jét, az SPDR Gold Trustot például a harmadik negyedévben 2,55 milliárd dollár hagyta el, szemben az előző negyedévi 11,55 milliárddal – tájékoztatott az IndexUniverse.

Azok a rövid lejáratú pénzek távoztak az idén, amelyeket a befektetők még 2011-12-ben tettek nagy mennyiségben az ETP-kbe és ETF-kbe, így azok szintje most visszaállt a 2010-esre – állapította meg Nick Brooks, az ETF Securities globális kutatási és befektetési stratégiai osztályának vezetője. Az ETF-k iránti kereslet növekedése a 2008-as pénzügyi válság kitörését követően nagyban hozzájárulhat az aranyárak szárnyalásához. „Hasonlóra a jelenlegi adásvételi szinteken nem lehet számítani” – hűtötte le a kedélyeket Brien Lundin, a Gold Newsletter szerkesztője.

 

Mérséklődött a tőkekiáramlás az SPDR Gold Trustból

 

Mérséklődött a tőkekiáramlás az SPDR Gold Trustból ; Forrás: MarketWatch, IndexUniverse, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: MarketWatch, IndexUniverse, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442