Címlap Hírek A hedgefund guru Paulson hisz az arany ETF-kben

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A hedgefund guru Paulson hisz az arany ETF-kben
2013. november 20. szerda, 08:03

 

Conclude Daily Gold

A milliárdos hedge fund menedzser, John Paulson – aki hosszú távú árfolyam-emelkedésre játszónak számít – megtartotta részesedését a világ legnagyobb arany ETF-jében, az SPDR Gold Trust-ban a harmadik negyedévben, mivel elképzelhetőnek tartja, hogy a FED nem lassítja a mennyiségi lazító programját, s továbbra is összesen havi 85 milliárd dollár értékben vásárol jelzálogfedezetű kötvényt és rövid lejáratú állampapírt.

John Paulson. Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.
Mérséklődött
az arany ETF-k negatív trendje. Erre utal a World Gold Council legfrissebb jelentése, miszerint a második negyedévi 402 tonnával szemben a harmadikban már csak 119 tonnával csökkentették a sárga nemesfémben meglévő kitettségüket a tőzsdén kereskedett befektetési alapok. A Paulson & Co. viszont egy darabot sem adott el – az USA értékpapír- és tőzsdefelügyeletének összesítése szerint – az SPDR Gold Trustban június végén meglévő 10,2 millió részvényéből szeptember végéig.

Márpedig a befektetők általában árgus szemmel figyelik Paulson és más tekintélyes hedge fund menedzserek portfoliójának változását, vajon az úgynevezett okos pénz továbbra is az infláció és a gazdasági bizonytalanság elleni menedéknek tartja-e az aranyat.  Az arany egyébként az április-június közötti 23 százalékos esés – melynek keretében április közepén két nap alatt 225 dollárt zuhant – korrekciójaként 8 százalékkal erősödött a harmadik negyedévben, ez az utóbbi egy év legnagyobb háromhavi árfolyamnyeresége.

 

 

Forrás: Reuters, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442