Címlap Hírek Az UBS újra hisz az aranyban és az aranybányákban

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Az UBS újra hisz az aranyban és az aranybányákban
2015. április 02. csütörtök, 12:56

 

Conclude Daily Gold

A Fed kénytelen lesz folytatni mennyiségi lazítását, az ennek révén világszerte fokozódó dollárlikviditás pedig mind az aranykeresletet, mind a -spekulációt növelheti – tudatta az UBS ügyfeleivel a cég elemzője, Julian Garran. 


Forrás: www.getdomainvids.com, Conclude Zrt.

 

Az UBS megítélése szerint az erős USA-dollár nyomás alá helyezi a vállalatokat, melyek cash-flowja romlásnak indulhat, miközben dolgozóik bérkövetelései növekednek. Az UBS következtetése: „mindezek korlátozzák a Fed szigorítási lehetőséget, ezért inkább további mennyiségi lazításokat hajthatnak majd végre – erre utalnak az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény múltkori ülésén elhangzottak”.


Márpedig e forgatókönyv megvalósulása kedvezne az aranyáraknak. Ám még jobban az aranybányászati részvényeknek, melyek közül az UBS négy céget favorizál: a Randgoldot, az Acaciat, a Goldcorpot és az Agnico Eaglet.

Különösen a Randgoldban lát fantáziát a neves bankház, mondván, a Nyugat- és Közép-Afrikában tevékenykedő társaság a globális aranyszektor egyik legjobban menedzselt cége. A Randgold kitermelésének növekedése üstökös pályát írt le az utolsó négy évben, és bár ez mostanában lassult, de költségcsökkentései eredményeként szabad cash-flow pozíciója javult, ami jelentős üzleti potenciált jelent. Ebből részvényesei az UBS szerint két módon profitálhatnak: vagy úgy, hogy a cég szabad tőkéjét értéknövelő projektekbe fekteti, növelve a cég már most is kiterjedt kutatási portfolióját, illetve felvásárlásokba fektethet (már ha azok feltételei találkoznak a Randgold szigorú befektetési kritériumaival), esetleg magasabb osztalékot fizet.

A másik három bányarészvényben az alábbi értékeket látja az UBS: a Goldcorp termelési kilátásai nagyon jók, a cég bányászata a következő öt évben 42 százalékkal nőhet. Az Acacia új menedzsmentje és a hosszú ideig megművelhető Bulyanhulu bányája révén 180 fokos fordulatot hajthat végre, az Agnico Eagle pedig az alacsony költséggel futó jelenlegi projektjeivel domboríthat.


Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.