Címlap Hírek Jó hírek a Barrick-részvényeseknek

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Jó hírek a Barrick-részvényeseknek
2013. október 24. csütörtök, 07:36

 

Conclude Daily Gold

A HSBC Global Research több aranyrészvényt felminősített, köztük a világ legnagyobb aranytermelője, a Barrick Gold papírjait, semlegesről felülsúlyozásra, miután úgy véli, a cég a gyengébb idei aranyárak közepette is meggyőzően erős működési harmadik negyedévi működési eredményt publikálhat a jövő héten.


A Pueblo Viejo aranykitermelése. Forrás: jornadadiaria.com; Conclude Zrt.A befektetési bank a Barrickkel kapcsolatban több fejleményt is kedvezően értékelt. Egyrészt azt, hogy értékesítette a három ausztráliai aranybányát működtető Yilgarn South eszközeit a dél-afrikai Gold Fields-nek. Másrészt azt, hogy a Dominikai Köztársaságban található, a Barrick 60 és a Goldcorp 40 százalékos tulajdonában lévő Pueblo Viejo aranybánya kisebb növekedést ért el. Harmadrészt jó hírek érkeztek a Chile és Argentína határán lévő 8 milliárd dolláros Pascua Lama projektről. A chilei legfelsőbb bíróság támogatja a Barrick engedélykérelmét a projekt megkezdésére – ami immár évekkel elmarad az ütemtervtől, költségvetése pedig elszaladt –, noha a helyi, Antofagasta bíróság a múlt héten befogadta az Andokba tervezett bánya beindítása ellen lobbizó környezetvédelmi csoportok újabb fellebbezését.


A HSBC szerint a torontói székhelyű Barrick 1,82 millió uncia aranyat termelhetett a harmadik negyedévben, hajszálra ugyanannyit, mint a másodikban – összhangban az évi 7-7,4 millió közötti éves prognózissal –, miközben unciánkénti készpénz átlagköltsége az április-júniusi időszaknál 25 dollárral nagyobb, 577 dollár lehetett július-szeptember között. A Barrick piaci kapitalizációja szerdán a torontói tőzsdén közel 19,2 milliárd dollár volt, ami az agresszív eszközkiárusítási és költségcsökkentési hadjárata ellenére is még mindig több mint 40 százalékkal alacsonyabb az év elejeinél.

Júliusi lokális mélypontjától egyre jobban távolodni látszik a Barrick Gold részvénye

Júliusi lokális mélypontjától egyre jobban távolodni látszik a Barrick Gold részvénye; Forrás: Yahoo!, Conclude Zrt.

 

A világ legértékesebb bányatársaságát, a vancouveri székhelyű Goldcorpot és kanadai versenytársait, a Yamana Goldot és az Agnico Eagle Mines-t szintén felminősítette az HSBC, aminek hírére valamennyi részvény drágulással reagált. Mindössze a dél-afrikai Gold Fields maradt ki a felminősítésből, amit a HSBC azzal indokolt, hogy a világ negyedik legnagyobb aranytermelője rendkívül nagy költségű bányákat vásárolt, miközben az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet, az SEC is vizsgálatot folytat ellene. 

 

Forrás: Yahoo!, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442